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Characteristics of Myrtle (Myrtus communis L.) Fruit and Oils

Eigenschaften von Myrte (Myrtus communis L.) Beeren und Öle

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Affiliation
1 Department of Food Engineering, Faculty of Agriculture, Selçuk University, 42079 Konya , Turkey
2 Department of Plant Sciences, Cereal Science Technology, North Dakota State University, Fargo , US

Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan
Department of Food Engineering,
Faculty of Agriculture,
University of Selçuk,
42031 Konya,
Turkey
mozcan@selcuk.edu.tr

J. Food Safety Food Qual. 2017 , 68(4), 96–100; https://doi.org/10.2376/0003-925X-68-96
Abstract

In this study, chemical analysis, amino acids, sugar pofile, fatty acid composition and mineral contents of white and black myrtle (Myrtus communis L.) fruits were de­termined. The crude protein and oil contents of white and black myrtle fruits were determined between 5.99 and 5.45 % to 8.31 and 6.17 % respectively. In addition, total phenol, flavonoid and anthocyanin contents of white and black fruits were ­determined between 4253 and 4060 mg gallic acid equivalent (GAE)/g, 94.4 and 121.1 mg catechol equivalent (CE)/g, and 0.096 and 1.667 mmol/g, respectively. Aspartic acid contents of white and black myrtle fruits were determined as 0.50 and 0.45 % respectively. In addition, the highest glutamic acid and arginin were found in white myrtle fruits. Fructose and glucose contents of white and black myrtle fruits were reported as 11.26 and 11.53 % to 13.02 and 13.74 % respectively. Linoleic, palmitic, and oleic acid contents of white and black myrtle fruit oils were determined as 72.48 and 68.34 %, 9.99 and 10.43 % to 8.52 and 9.02 % respectively. P, K, Ca, and Mg contents of black and white myrtle fruits were measured as 1335.10 and 1165.15 mg/kg to 2714.16 and 2631.04 mg/kg, 191.13 and 245.28 mg/kg to 837.86 and 720.38 mg/kg respectively. In conclusion, myrtle fruits were found to be important sources of nutrients and essential elements.

Zusammenfassung

In dieser Studie wurden chemische Analysen durchgeführt sowie die Aminosäuren-, Zucker- und Fettsäurezusammensetzung und den Mineralgehalte von weißen und schwarzen Myrtenbeeren (Myrtus communis L.) bestimmt. Der Rohproteingehalt der weißen und schwarzen Myrtenbeeren lag bei 5,99 und 5,45 % während der Ölgehalt mit 8,31 und 6,17 % bestimmt wurde. Zusätzlich wurden Phenol-, Flavonoid- und ­Anthocyangehalte der weißen und schwarzen Beeren zwischen 4253 und 4060 mg Gallus-Säureäquivalent/g, 94,4 und 121,1 mg Catechol-Äquivalent/g und 0,096 bzw. 1,667 mmol/g bestimmt. Der Asparaginsäuregehalt der weißen und schwarzen ­Beeren wurde mit 0,50 bzw. 0,45 % bestimmt. Darüber hinaus wurden die höchsten ­Glutaminsäure und Arginin Werte in weißen Myrtenfrüchten analysiert. Der Fructose- und Glukosegehalt von weißen und schwarzen Myrtenfrüchten lag bei 11,26 bzw. 11,53 % bis 13,02 bzw. 13,74 %. Der Linolein-, Palmitin- und Oleinsäuregehalt von weißen und schwarzen Myrtenfruchtölen wurde mit 72,48 und 68,34 %, 9,99 und 10,43 % bis 8,52 bzw. 9,02 % bestimmt. Der Phosphor-, Kalium-, Calcium- und Mag­nesium-Gehalt der schwarzen und weißen Beeren wurden mit 1335,10 und 1165,15 mg/kg bis 2714,16 und 2631,04 mg/kg, 191,13 und 245,28 mg/kg bis 837,86 bzw. 720,38 mg/kg bestimmt. Zusammenfassend kann festgehalten werden, dass Myrtenbeeren eine wichtige Quelle von Nährstoffen und essentiellen Spurenele­menten ist.

Keywords
phenol
anthocyanin
amino acids
sugars
fatty acids
minerals
Schlüsselwörter
Phenol
Anthocyane
Aminosäuren
Zucker
Fettsäuren
­Mineralien
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