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Molecular detection of mycobiota and aflatoxins contamination of chili

Molekularer Nachweis von Schimmelpilzen und Aflatoxinen in Chili

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Affiliation
1 Biological Sciences Department, Faculty of Science, Taif University, Taif , Saudi Arabia
2 Botany Department, Faculty of Science, South Valley University, Qena , Egypt

Youssuf A. Gherbawy, Ph.D.
Biological Sciences Department
Faculty of Science
Taif University
Taif 888
Saudi Arabia
youssufgherbawy@yahoo.com

J. Food Safety Food Qual. 2015 , 66(3), 66–73; https://doi.org/10.2376/0003-925X-66-66
Abstract

Capsicum annuum (bell and chili peppers) is one of those vegetable crops growing in the warm areas. Pepper production conditions require drying fruits in most cases by the sun light. During drying processes, this crop is exposed to contamination with microorganisms, especially fungi. In this article, mycobiota of 60 samples of different chill products from retail markets and from food restaurants of Taif city was studied. Crushed chili showed high fungal load compared with chili sauce and chili powder, while chili powder showed high occurrence of aflatoxins. Aspergillus, Eurotium and Penicillium were the most common genera isolated from chili samples. The total aflatoxins potential of 35 isolates of A. flavus, A. parasiticus and A. tamarii were studied. Seventy percent of A. flavus isolates were aflatoxigenic. The frequencies of aflatoxin biosynthesis genes named aflR, nor-1, ver-1 and omtA were studied in the aflatoxigenic species of Aspergillus collected in this study. Forty-six percent of aflatoxigenic A. flavus isolates and one non aflatoxigenic one showed DNA fragments that correspond to the complete set of genes. In conclusion, the high co-occurrence of Aspergillus species able to produce aflatoxins, particularly in chili samples, suggested the need of a more efficient control during processing and storage to reduce fungal contamination, and additional legislation to consider the simultaneous presence of aflatoxins in these matrices. 

Zusammenfassung

Capsicum annuum (Spanischer Pfeffer, Paprika) gehört zu den Gemüsesorten, die in warmen Gegenden wachsen. Für die Chiliproduktion müssen die Früchte getrock net werden, dies geschieht überwiegend mit Sonnenlicht. Während des Trockenvorgangs wird dieses Gemüse häufig von Mikroorganismen kontaminiert, in der Regel von Schimmelpilzen. In dieser Studie wurde das Schimmelpilzvorkommen von 60 Proben verschiedener, gekühlter Produkte von Kleinmärkten und Restaurants der Stadt Taif untersucht. Chiliflocken hatten eine höhere Pilzbelastung im Vergleich zu Chilisoße oder Chilipulver gezeigt. Während in Chilipulver hohe Aflatoxinwerte festgestellt wurden. Aspergillus, Eurotium und Penicillium waren in dieser Studie die am häufigsten isolierten Gattungen. Aflatoxin wurde in insgesamt 35 Isolaten von A. flavus, A. parasiticus und A. tamari festgestellt. Siebzig Prozent der isolierten A. flavus-Stämme bildeten Aflatoxine. Überwiegend wurden die Aflatoxin-Gene aflR, nor-1, ver-1 und omtA in dieser Studie nachgewiesen. Abschließend lässt sich sagen, dass das gemeinsame Auftreten der Aspergillus Arten, die in der Lage sind Aflatoxine zu bilden, eine effizientere Kontrolle während der Verarbeitung und Lagerung notwendig machen. 

Keywords
Aspergillus flavus
Aflatoxin genes
Flourometer
co-occurrence
molecular markers
Schlüsselwörter
Aspergillus flavus
Aflatoxingene
Fluorometer
molekulare Marker
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